zaterdag 12 januari 2019

Living Our Dream...

Al een tijdje stond een road trip op onze 'To Do' lijst en we vonden dat we dat dit jaar wel hadden verdiend!
Helemaal na de laatste lekkere luie vakantie's die we aan het schitterende strand van Anna Maria Island hadden doorgebracht is het nu wel eens tijd voor actie!

Gerelateerde afbeelding

Het was toch nog even afwegen hoe we deze trip dan zouden gaan afleggen, met een auto en dan slapen in hotels onderweg of huren we een Camper Van of Camper?
Het zijn toch altijd van die mega bakbeesten en we (= Mar πŸ˜‰) vind dat toch wel even een 'dingetje' om boven het stuur uit te komen!


Een Van ligt qua rijgedrag natuurlijk een stuk dichter bij een normale grote auto maar je hebt dan wel weer een stuk minder bewegingsruimte...

Afbeeldingsresultaat voor campervan

Dat idee werd dus opzij geschoven en de zoektocht naar het echte werk kon gaan beginnen!
Duidelijk was dat we aan een kleine camper meer dan genoeg hebben met z'n tweetjes, wel wilde we een vast bed want elke dag je bed in en uit klappen is er niet bij...we hebben wel vakantie!
Nu is het woord klein natuurlijk een onbekend begrip in de USA  en dus gaan we op pad met een C22-24 wat dus betekend...een slagschip van rond de 7 meter lang...

Afbeeldingsresultaat voor road bear c22  Afbeeldingsresultaat voor road bear c22

Afbeeldingsresultaat voor road bear c22

Natuurlijk hoort bij zo'n mooie sleurhut ook nog een leuke rondreis en die hebben we in zeer grote lijnen al uitgestippeld, we willen niet te veel kilometers afleggen  tussen de stop plekken want onderweg zal er al zoveel te zien zijn dat er gestopt gaat worden bij elk geweldig uitzichtpuntπŸŒ΄πŸ†πŸŠπŸ dus we hebben alle tijd om op zoek te gaan naar een camping om te overnachten.



We zullen zo rond de 4000 km rijden in 21 dagen.

Het liefst wil je alle mooie plekken in 1 reis gaan opzoeken maar ik ben er achter gekomen dat dat dus duidelijk niet gaat lukken.
Omdat we ook naar Yosemite willen moeten we wel een stukje omrijden want vanwege de hitte in de zomer mag er met de camper niet door Death Valley worden gereden tot 15 september, en we komen daar net een paar dagen eerder aan.
Een kleine D-Tour dus maar ach, wie kijkt er op een dag!

Afbeeldingsresultaat voor omweg

Het is ook de bedoeling dat we niet alle camping's vast leggen, maar dat idee kan in de loop van de tijd ( we hebben nog ruim 7 maanden te gaan!) nog zomaar worden aangepast.

De  rit start in Los Angeles waar we na aankomst een nachtje slapen, je mag namelijk niet op dezelfde dag met een camper de weg op als je een lange afstand hebt gevlogen.
Dan eindigen we in San Francisco en daar willen we dan nog iets van 2 nachtjes slapen en een bezoek brengen aan Alcatraz, we zijn er dan toch πŸ˜‰

Afbeeldingsresultaat voor alcatraz

De vlucht is geregeld, we vliegen rechtstreeks met KLM en hebben voor nu 1 koffer bij geboekt, blijf het erg veel geld vinden maar is nu eenmaal nodig, standaard zit alleen handbagage in de prijs inbegrepen dus dat worden 2 volle trolleys' mee naast die ene koffer πŸ˜‚
Ook het overnachting's  hotel in LA is geboekt, we slapen in het Best Western Suites hotel en daar worden we als het goed gaat ook opgehaald door het RV (Recreational Vehicle) bedrijf.


Afbeeldingsresultaat voor best western plus suites hotel lax los angeles

Er moet nog heel wat worden uitgezocht zoals wandelroutes, mooie meertjes, leuke stadjes, dus er valt nog genoeg te puzzelen en schuiven in onze trip maar dat is juist alleen maar heerlijk om te doen.

15 opmerkingen:

  1. Wat een topreis hebben jullie in het vooruitzicht, heel veel plezier met de verdere voorbereiding en kan mij nu al verheugen op het volgen van je blog 😁

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt gaf wat jullie gaan doen, zou overigens niet te lang wachten met boeken van de campings !!! We kijken n u al uit naar het reisverslag met mooie verhalen en foto's :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijk avontuur gaan jullie tegemoet! Dat wordt genieten met een Hoofdletter.
    Ik lees gezellig weer mee tegen die tijd, geniet van alle voorpret!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat gaaf Mar, heel veel voorpret en plezier bij het plannen van die prachtige route ��

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh wat gaaf zeg, lijkt me zo'n mooie trip. Ook op mijn bucketlist, maar vind het niet te doen in mijn uppie. Dus wellicht ooit eens vrienden zo gek krijgen.
    Veel plezier met de voorbereidingen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie plannen en wat en avontuur na al die keren lekker relaxen in Florida.
    Ik ben erg benieuwd hoe het jullie gaat bevallen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heel gaaf, wel heel anders dan paar weekjes AMI, dus ben benieuwd! Kijk al uit naar je blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik hing vanmorgen al aan je lippen dus laat staan als het echt zover is! Lekker nog ff wat puzzelen met campings en de reis en voor je weet is het zover.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat gaaf!!! Kan bijna niet wachten om je te volgen. Veel plezier met de voorpret!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat heerlijk en gaaf ziet het eruit

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat gaan jullie een geweldige trip maken .
    Ik kijk uit naar jullie verhalen en belevenissen !

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat leuk om eens een keer een roadtrip aan de andere kant van het land te gaan maken super. Mooie route hoor! Neem aan dat jullie het alles Amerika forum al gevonden hebben voor tips? Veel plezier met de voorpret!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Klinkt weer als een fantastische trip, ik ga jullie verhalen zeker volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. nou lieve schat dat wordt weer een hele fijne vakantie ga er maar van genieten
    maar vooral nu met de voorpret om alles zo goed mogelijk uit te stippelen

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Top...top....top!Dat wordt echt genieten voor jullie!

    BeantwoordenVerwijderen