woensdag 6 oktober 2021

Bleu Beach

Gisteren rond 20.30 hielden we de luiken niet meer open, gelukkig hadden we de airco in de slaapkamer aan gezet want verder is dit huis een doortocht woning maar met warme 30 graden wind kun je tochten wat je wilt maar...
Tijden het openen van de deur voor een badkamer bezoek liep je ook echt  tegen een muur van hitte aan.
Je denk dan op dat moment dat het vast al bijna tijd is om op te staan en dan kijk je op de klok....03.15😱😳 Jetlag is Killing.!
Geslapen tot 05.00 en in de kamer maar de krant gelezen en op de bank toch nog een uurtje geslapen, leve de hanen die buiten rondlopen 🐔🐓




Na een heerlijk ontbijt pakken we een strandtas in met voldoende zonnebrand want ondanks de bewolking is de zon goed heet.

We rijden naar Bleu Beach, een ritje van 25 min en komen dan aan bij een resort waar we melden dat we naar het strand willen.
Parkeren is gratis maar om het strand op te komen moeten we $8 pp betalen, we mogen dan wel gebruik maken van ligbedden, toilet en douche.
Het strand heeft lekker veel palm bomen en er staan wat Cabana's (die natuurlijk al bezet zijn), we kiezen een plekje in de schaduw want op de 1e dag al blootstelling aan de zon is geen goed plan!










De zee heeft een turquoise kleur aan het strand en verderop in zee loopt het in 1 x steil naar beneden en is de zee donker van kleur.

Vanuit het huis hebben we een snorkel set meegenomen die ik natuurlijk eerst grondig heb ontsmet.
In zee zijn verschillend gekleurde vissen te zien, fel blauwe, iets minder blauw en zelfs bijna doorzichtig, ook hele scholen mini visjes komen voorbij.
















We lunchen bij de strandtent met een geweldig uitzicht en als ik daarna even alleen ga snorkelen zie ik heel veel koraal (lijkt op hersenen) en ben ik opeens omringd  door een school vissen....maar dat is niet de bedoeling😱
Ik ga er meteen uit en merk dan dat de schaduw die we eerst hadden van de palmboom nu niet meer op onze bedjes valt, ze staan bijna volledig in de volle zon.


                                                




Omdat we niet de eerste dag meteen willen verbranden pakken we onze spullen in en rijden weer terug naar huis.
Onderweg komen we langs de Carrefour, een grote supermarkt die gevestigd is in een groot winkelcentrum wat veel weg heeft van die in Amerika, er  is zelfs een hele foodcourt.













Thuis na alles te hebben opgeruimd springen we even in het zwembad en hoewel we het plan hadden om lekker uit eten te gaan merken we om 18.30 dat we nog totaal geen honger hebben (gevolg van de lunch en de jetlag) en dus eten we lekker thuis een broodje.

Wat was dit al een heerlijke dag!







8 opmerkingen:

  1. Jullie hebben je eerste vakantiedag goed besteedt zeg, heerlijk dit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O wat heerlijk, zo veel zon en strand ,geniet maar lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Och wat heerlijk en snorkelen is zo leuk.
    Gr, Hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk Mar wat een fijne dag, strand, palmen, turquoise zee en vissen 😂. Have fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een heerlijke dag, prachtig dat water, en die pelikanen, zo mooi! Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een goede keuze van jullie om naar Curaçao te gaan. Het doet heel erg denken aan Florida.
    Geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een heerlijke vakantiedag. Het ziet er echt geweldig uit! De kleur van de zee is prachtig!!

    BeantwoordenVerwijderen