donderdag 7 oktober 2021

Fuzzy day

 Helemaal vergeten te vertellen over de vlucht hierheen en alle toeters en bellen eromheen...

Nadat we beide gelukkig NEGATIEF waren getest konden we maandavond de vragenlijst en gezondheidsverklaring invullen en meteen de afspraak inplannen voor de antigeen test op de derde dag dat we in Curacao zijn (ruim een uur werk! ๐Ÿ˜ฑ)

Dinsdag ochtend om 06.30 werden we opgehaald door Nick en Cynthia en na eerst Cynthia te hebben afgezet bij haar werk bij het Amsterdam UMC konden we snel doorrijden naar Schiphol.
Nick zou dan wel heel vroeg bij Sushipoint in Hoofddorp zijn maar dan had hij alle tijd om zijn Toko schoon te maken!

Op Schiphol was het verbazingwekkend stil en in no time hadden we de koffer afgegeven en de papieren laten zien en zaten we al aan ons ontbijt.
De vlucht ging goed maar blijft lang.
Op Curacao waren we ook al in no time door de douane, hadden we razend snel de koffer weer en stond er een 'mannetje' met een bordje met daarop onze namen al te wachten (geregeld door de manager van het huis)
Na 30 min rijden stond Nicole (onze manager) ons bij het huis op te wachten met de uitleg en de sleutels van de auto en het huis.

We zijn nog nooit zo snel van A naar B gegaan...


Dan nu over vandaag...

Heerlijk geslapen en natuurlijk wel weer vroeg wakker.
Hub riep om 08.30 dat we wel naar de distillerij van Bleu Curacao konden gaan wat hier maar 10 in vandaan zit.
Daar kun je dan een tour doen met proeverij en cocktail, dus dat vond ik toch wel ietwat aan de vroege kant๐Ÿ˜ณ

We waren er dus om de tour van 11.00 te doen, een mooie tijd voor een proeverij en cocktail hier ๐Ÿ˜‚

Landhuis Chocolobo stamt uit de 19e eeuw.

Tijdens de begeleide tours zullen onze ervaren gidsen u meenemen op een reis door de geschiedenis van de distilleerderij en u alles leren over het distillatie proces van onze Senior Curacao Likeur en de geschiedenis van Curacao. Sluit je tour af met een van de heerlijke cocktails gemaakt met onze Senior Curacao Likeur en vergeet niet ons lokaal gemaakte ijs te proeven.














 
Hoewel we er meer van hadden voorgesteld was dit toch wel een leuke tour, en dat had niet alleen te maken met de cocktails die we kregen....
(Nou ja...eigenlijk best wel๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚)

De vruchten van de door Spanjaarden geplante sinaasappelbomen konden door de zon en het dorre klimaat niet de zoete smaak krijgen als verwacht maar veranderde in een bittere oneetbare vrucht.
Jaren later ontdekte planters dat de verwilderde vruchten van deze sinaasappels, eenmaal gedroogd door de zon een olie afscheidde die heerlijk rook.
Tot op heden worden de schillen gedroogd en worden ze als een soort groot theezakje 3 dagen gehangen in rietsuikerwater en 96% alcohol waardoor het likeur de een sinaasappel achtige smaak krijgt.
Daarna worden er kleurstoffen of kruiden toegevoegd.

Na de tour hebben we dan de tijd voor onze cocktails, we hadden er 2 pp bedacht en dat was meer gebaseerd op ooit eerder gekochte cocktails die eigenlijk meer alcoholvrij leken, maar dat was hier dus niet het geval...ze kwamen binnen als een slag om je harses....๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Na 1 bedacht Tony dat zijn volgende maar zonder alcohol moest zijn en ik offerde mezelf dan maar op om nog een smaak te kiezen....
Niet zo vreemd dus dat we op een gegeven moment nog maar als enige op het terras zaten en toch ook maar iets te eten hebben genomen.
Het lokaal gemaakte ijsje kwam verassend uit de vriezer in een kartonnen bakje met Delfts blauwe opdruk๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ maar ach, het was Kokos, en als ik ergens gek op ben boeit het me niet of het uit de fabriek komt of niet, helemaal niet met 2 cocktails achter de kiezen....



                         

We gaan de deur niet meer uit maar steken heerlijk thuis de Q aan en genieten nog even na met....
 




Dan nog even dit...
 The Beauty of Nature VS The Luneburgjes....๐Ÿ˜‚


 












5 opmerkingen:

  1. Fijn dat je even video belde. De alcoholdampen kwamen bijna door het beeld bij mij de huiskamer in ๐Ÿ˜œ. Ik kreeg meteen een rondleiding van jullie stulp en wat zitten jullie daar toch goed. Geweldig groot huis met een heerlijk privรฉ zwembad. En dan heerlijk genieten van de Q. Ik ben benieuwd of de ingekochte voorraad Blue Curacao al aangebroken is. ๐Ÿน

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha,ik dacht gisteren al dat ik een blog had overgeslagen omdat ik niets over de vliegreis had gelezen.
    Pff, kan me voorstellen dat je na die cocktails en in de hitte geen voet meer voor de andere kunt zetten.
    Ik ben wel heel benieuwd naar meer foto's van jullie huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prima dag weer, vooral die rondleiding en proeverij. Die cocktails zien er heerlijk uit. Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Had ook al zitten zoeken op je blog, of ik een blogpost had gemist over de heenweg haha. Nou ja, gelukkig soepeltjes verlopen. Gek om weer te vliegen he?
    Lekker al die cocktails, wat zullen ze erin hakken met de warmte.
    Leuk dagje zo, lekker relaxt.

    BeantwoordenVerwijderen