maandag 16 september 2019

If Your Going To San Francisco...

Vannacht is er aardig wat regen gevallen  en zelfs toen we wakker werden en klaar stonden om op pad te gaan regende het nog steeds.

We hadden een aantal scenario's tegen elkaar afgestreept het plan was om een auto hier beneden in het dorp te huren  ( half uur rijden) en daar dan mee naar Frisco te rijden want we zitten toch zeker  meer dan een uur daarvandaan.




Nadeel is dan dat we deze slingerweg met ons huis eerst een end naar beneden moeten rijden, auto weer ophalen, dan huis weer de slingerweg omhoog en dan vervolgens je gehuurde auto ergens in de stad op een parkeer terrein te laten staan..
Toen we hier gisteren aankwamen hebben we gekeken of Uber ook naar deze Godvergeten uithoek zou rijden en hebben een rit kunnen vastleggen om 09.00
De kosten die we dan in totaal kwijt zouden zijn voor heen en terug voor 2 dagen,  zouden dan iets duurder uitvallen dan de huurauto maar daar heb je dan geen gedoe van zoeken, drukke weg en niet geheel onbelangrijk parkeerkosten en waar ben je moe en waar staat dan je auto van!

Dus vanmorgen tegen ophaal tijd naar de ingang gelopen, 5 meter van ons huis vandaan  en je zag op het scherm van de telefoon de Uber de slingerweg oprijden.
Omdat het regende gingen we onder de boom wachten en is waarschijnlijk het signaal weggevallen want er werd vermeld dat de rit geannuleerd was en dat er een andere auto onderweg zou zijn...

Nou ja, het is gelukt we hebben een bericht door kunnen sturen dat hij echt helemaal door moet rijden naar het eindpunt want ik kan me heel goed voorstellen dat hij zou gaan twijfelen zo in the middle of nowhere.

Keurig om 10.45 stonden we voor de deur van Pier 33 de pier waarvandaan de boot richting Alcatraz vertrekt, dan een stukje doorlopen naar Pier 39 en wat een gezellig stukje wereld is dat ook weer, heel veel leuke winkeltjes en restaurantjes en niet te vergeten het uitzicht naar Alcatraz én de zeeleeuwen die op de pier aan het ruzie maken of zonnen zijn!









Wat een geweldig spektakel en we hebben dan ook een hele tijd staan kijken ondanks de lucht...

Dan is het tijd om aan boord te gaan en uit te waaien maar wat een mooi gezicht het eiland en de Golden Gate bridge in 1 beeld







Het is bizar dat we nu rondlopen op de plek die we normaal alleen weer van de films kennen, en we kiezen voor de Engelse audio die je stap voor stap mee voert door het gevangenis leven van toen.

Hier zaten de zware jongens zoals Al Capone.




Bij binnen komst wordt er gezamenlijk gedoucht.




Er zijn meerdere pogingen tot uitbraak geweest waarvan de bekendste wel die waarbij er 3 hoofden van wc papier waren gemaakt die op de kussens waren gelegd en achter in de cel een gat in de muur was gemaakt, achter de muur was een loze ruimte.



De lucht plaats.





Bizar dat ook het personeel gewoon hun gezin bij zich hadden op het eiland en dat de kinderen met de boot naar school gingen in San Francisco.








Zo hebben we een aantal uur rondgelopen en het was een bijzondere ervaring het was jammer dat het zo gigantisch druk was en dat op een doodgewone maandag maar we hebben echt een goed beeld gekregen van het gevangenis leven van heel wat jaren terug.

Het is al best laat als we weer aanmeren bij Pier 33 en we besluiten om de Uber weer terug te nemen morgen gaan we de rest op ons gemak bekijken, na al die weken en vooral alle indrukken merk je toch dat je het p een gegeven moment zat bent.

De chauffeur heeft nog nooit van ons adres gehoord en ik denk dat hij de laatste 15 minuten van de rit heeft gevreesd voor zijn leven want hij had geen idee waar wij hem mee naar toe voerde en er was geen teken van leven in de buurt, volgens mij slaakte hij een zucht van opluchting toen hij de Rangers post zag😅😂

We zitten nog redelijk vol van de pizza van vanmiddag en houden het op wat brood en gaan alvast wat dingen ruimen in een koffer stoppen.

Nu lekker slapen want morgen weer een drukke dag met hopelijk weer vervoer...

Afbeeldingsresultaat voor Uber funny

9 opmerkingen:

  1. Opgestaan met regen maar de rest van de dag weer prima weer. Wat een mazzel. Indrukwekkend gebeuren lijkt me dat gevangenis gebeuren. En hahaha ik kan me voorstellen dat die uber driver zich niet op zijn gemak moet hebben gevoeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Indrukwekkend he Alcatraz, je zal dit nooit meer vergeten denk ik. Heerlijke dag weer. Oh die Uber driver, die had het niet meer met jullie 😲

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een geweldige dag, en leuk al die bekende plekken weer voorbij te zien komen. Heel indrukwekkend !! En wat een wereldreis om er te komen, hahaha !!! Enjoy !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw!! Spannend zo'n Uber naar een plek brengen. Hahaha🤔 En Alcatraz, geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. San Francisco is zo leuk en Alcatraz helemaal. Dat zal je nooit meer vergeten. Net als die Uber, die zal jullie voorlopig ook niet meer vergeten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Onvergetelijke dag weer en wat zal die über driver gedacht hebben 😂😂
    Benieuwd wat jullie vandaag weer gaan beleven, have fun 😘

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gaaf dat jullie Alcatraz hebben gezien. En die Uber chauffeurs leren zo heel wat bij :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nog een heel avontuur zo om met een Überhaupt te reizen, maar het is gelukt... Alcatraz lijkt mij heel indrukwekkend, gaaf dat jullie er geweest zijn.
    Wat zijn die zeeleeuwen toch leuk, op hun lucht na..... 🙊 maar daar heb je op de foto’s geen last van!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik was een flnk stuk achter met jullie blog maar nu dus weer helemaal op de hoogte van jullie avontuur. Ik zie prachtige foto's en jullie genieten goed van een prachtige natuur, helemaal top !!

    BeantwoordenVerwijderen