maandag 2 september 2019

Stunning!


Zondag 1 september

Vanmorgen toen we klaar waren weer op pad gegaan en richting Monument Valley, eerst duurt het nog een hele poos om het gebied van de Grand Canyon uit te komen want wat is dit uitgestrekt zeg!

Helaas rijden we een heel stuk verkeerd en dat kost ons een uur, tel daarbij op dat we ook nog een andere tijdzone binnen rijden en komt er zomaar een extra uur op de teller, nu komen we alsnog vrij laat aan.
Wat erg leuk is is het veranderende landschap waar je doorheen rijdt,  het lijkt wel alsof er na elke bocht weer een nieuw schilderij opent!




Paste nét niet onder de drive door...

.






We besluiten om dan morgen maar naar het Forrest Gump punt te rijden en draaien nu meteen de camping op.
We hebben zicht op de (dat zoek ik nog op) en zetten aan de rand ons stoeltje neer  en genieten van de mooie kleuren van de rotsen.







De zon gaat achter ons onder maar geeft ook een mooie oranje gloed over de Butes ( rotsen)






We zitten nog een hele tijd buiten en precies achter de camper gaat de zon onder dus als ik het statief neer zet om een leuke foto te maken met de zelfontspanner rent er net een Dingo ( wilde hond)  door het beeld té leuk!

Ook doen de vleermuizen boven ons hoofd hun best om alle muggen weg te halen al moet ik zeggen dat ik er nog geen een heb gezien gelukkig!
Het is dan ook stik donker buiten met weer een enorme hoeveelheid sterren.

Maandag 2 September

Vannacht een aantal keer wakker geweest want het stormde behoorlijk en omdat we alles tegen elkaar hadden open staan stonden de rolgordijnen helemaal bol, dus snel het raam en de dakramen dichtgedraaid en door het raam gekeken of de stoeltjes er nog wel stonden.
Voordeel van dat geschud is dat je je ongegeneerd kon omdraaien want de toko schudde toch al op zijn grondvesten!
Ook waren er heel veel vallende sterren te zien vannacht, wat een mooi gezicht is dat!

Vanmorgen net op tijd wakker voor de zons op gang  en we waren niet de enige, ik denk dat iedereen die hier verblijft speciaal voor dit soort moment komt en ik moet zeggen het was adembenemend!!
( Christa bedankt voor de tip om dit stuk om te rijden!)





We drinken een bak koffie, pakken de boel in en gaan op weg, niet ver hiervandaan is het "Forrest Gump" punt en dat is ons doel!



En we zijn nét op tijd, want als we samen met een ander Nederlands stel foto's van elkaar hebben gemaakt begint het storm te lopen!




We moeten verderop even keren om weer goed op de route te komen






Voordat we bij de camping in Page aankomen gaan we nog even een andere kant op maar eerst weer even ons huis van vocht voorzien, dat is bijna elke keer wel nodig na zo'n rit!


We komen aan bij Glen Canyon waar zich het uitzichtpunt Horseshoe Bend bevind, hier maakt de Colorado river een bocht maar eerst moet je $ 10.00 betalen om te parkeren en daarna mag je zweten om er te komen want je moet eerst 2 stukken door zacht zand en dat bij deze temperaturen is best pittig, maar wat naar beneden gaat moet ook weer omhoog....


Maar wat is dit de wandeling en het zweten waard, wat een schouwspel weer en ondanks dat we het weer niet mee hebben voor de perfecte foto zijn we flink onder de indruk!






We halen nog even wat boodschappen bij de Walmart en rijden dan naar Onze caping in Page bij Lake Powel waar we weer stroom hebben maar waar helaas de Wifi slecht is, dus maar even bij de receptie de boel uploaden...
Straks gaan we nog even zwemmen in het meer maar dat komt morgen wel weer!
Zoveel leuke plannen ook weer voor morgen!

Wij vonden Monument Valley en omgeving Page eigenlijk wel mooier dan de Grand Canyon, er is zoveel verschil in landschap en qua kleur ook geweldig...

Afbeeldingsresultaat voor it's my life


13 opmerkingen:

  1. Wat ontzettend gaaf is dit, we lezen lekker mee! Prachtige foto's ook :)!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo leuk om nu met jullie mee te reizen. Ik herken alles. Tussen GC en MV kon ik niet kiezen welke leuker of mooier. Straks komt er vast nog meer bij en wordt de keuze nog lastiger hahahahahaha. Het is allemaal zo prachtig!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fantastisch weer !!! Zo mooi !!! En die zonsopgang ... Wow ... Heerlijk om memee te lezen en reizen !!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Waanzinnig mooi de foto’s! Inderdaad het een nog mooier dan het ander. Volgens mij rijden jullie de hele tijd met open mond van verbazing. Zo gaaf om dit in het echt te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Monument Valley is één van de mooiste plekken in Amerika. Fijn dat jullie het de moeite waard vonden om de route op aan de passen. Waanzinnig mooie zonsopgang! Echt één om in te lijsten. Superleuke foto van jullie samen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wow zo mooi! En wat een stekkie met zo’n uitzicht! Ik geniet mee.....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een prachtige foto's weer, wat zal dat genieten zijn daar.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een mooie dagen weer en inderdaad de landschappen veranderen zo vaak, bizar gewoon!
    Prachtig die Zonsondergang, wat een mooie plaat!
    Ben benieuwd naar morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een prachtig stukje aarde! De foto's van MV zijn ongelooflijk mooi. Wat een rust overal, heerlijk...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een mooie plaatjes! Echt genieten.
    En wat een rust overal.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zucht, wat zijn dit toch ontzettende mooie plekken en helemaal met die zonsondergang en opkomst op MV. Nu volop genieten van Page en van lower Canyon, ook zo mooi!!! Enjoy in full and more!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Monument Valley is prachtig , maar is het daar echt zo rustig of lijkt dat maar zo ? Mooie zonsopgang , wat een superplaten !!

    BeantwoordenVerwijderen