zaterdag 14 september 2019

Somebody's Watching Me...

Vanmorgen ons hele huis de mee de stad in, want we zijn gaan varen.
Niet zomaar varen maar we hopen toch wel een walvis te spotten.

Er werd geadviseerd om vooral flink wat laagjes aan te trekken tijdens de trip van 3 uur dus lange broek met T shirt aan, vesten mee en warme jassen.

Het was heerlijk warm toen we in Monterey bij de Fishermans  (friends)  wharf  aan kwamen dus snel de vesten en jassen maar in de tas gepropt, wel is het een heel gezellig stukje van Monterey met veel souvenirs shops en erg veel restaurants die vis serveren, wat vlak daarvoor nog heerlijk in de zee dobberde..

We zien onze boot al liggen en shit, ik dacht toch echt dat hij op het plaatje een heel stuk groter was...dit is meer dat bootje uit Jaws!

Afbeeldingsresultaat voor ship movie Jaws



Om 10.00 mogen we aan boord en staan eerst wat achterin maar gaan dan naar voren aan de reling staan, niet heel erg handig die twijfel van ons want hoe meer je in de Titanic punt staat hoe beter zicht je hebt maar goed, we staan en moeten ons goed vasthouden.

Er werd gezegd dat ze normaal gesproken verder de zee op gaan maar vanwege de ruwe zee houden ze koers langs de kust want anders zou iedereen overboord hangen!






Nou, dat varen langs de kust was ook niet zo soepel want je moest echt wel stevig in je gympen staan om te zorgen dat je niet als een duikelaar over het dek heen zou rollen...

Al snel gaat na het vest dan ook de jas aan en dicht tot aan je kin want poeh zeg, het is echt ijzig koud midden op zee, en dan die golven, we gaan flink op en neer, maar zodra de eerste 'spuiter' is gespot gaat het gas erop en stuiteren we richting Whale.

Natuurlijk zit hij aan de andere kant van de boot maar we hebben hem toch gezien, en wat is dat een geweldig gevoel!  
Het is soms echt zo jammer dat je gefocust bent op die stomme foto's en het is juist al zo moeilijk om zo'n beest dan goed op de korrel te krijgen..
Ik denk dat Foto Quelle 5 fotorolletjes krijgt met 3 scherpe foto's! πŸ˜‚






We racen weer even richting een andere spot en de eerste bleke smoeltjes beginnen te verschijnen, Hub neemt alvast maar een kauwgommetje tegen motion sickness en ik besluit er voor de zekerheid ook maar 1 te nemen, je weet maar nooit!






Wat is dit genieten en natuurlijk hoop je dat dat hij met zijn kop omhoog komt om jou speciaal even in de ogen te kijken en natuurlijk hoop je ook op een mooie sprong 'die je normaal alleen in films ziet' maar in ieder geval die staart....😍 

Wat een kippenvel moment....




Zelf als de mist ons omsingeld  alsof we in de Bermuda Driehoek zitten blijft het een geweldig moment!





Er komt ook nog even om het plaatje af te maken een school dolfijnen voorbij en twee zeeleeuwen, de dag kan nu al niet meer stuk!





We varen weer een heel stuk terug tegen de wind in waardoor de golven ervoor zorgen dat ons hoedje van papier echt alle kanten op stuitert, je kan niet normaal lopen en mensen zitten met hun ogen dicht op bankjes of hangen  met hun hoofd op de reling...
Ondanks de kauwgom heeft Hub's huidkleur verdacht veel weg van een lijk en ik lig helemaal dubbel.





Als we aankomen bij de werf schijnt de zon weer heerlijk en kunnen de jassen en vesten weer uit, we lopen even naar het huis op wielen, kleden ons om en gaan op ons gemak even heerlijk slenteren over de werf.




Als we wegrijden begint de mist door te trekken en is het bij de camping flink bewolkt en een stuk frisser dan gisteren



Het is hoognodig tijd dat er weer boodschappen worden aangevuld en dus bezoeken we de Walmart, slaan weer genoeg in voor een paar dagen en zetten het huis weer op zijn plek.

Ook nog even de waszak wegwassen en smullen van Hub's kookkunst, wat een TOP dag!

Afbeeldingsresultaat voor expectations whale watch vs reality













12 opmerkingen:

  1. Wat schrijf je toch geweldig, ik lig echt vlak hier! Maar even zonder gekheid, wat een heerlijke dag hebben jullie gehad en heel veel gezien!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad Mar, wat een topdag, wat hebben jullie veel gezien. Ik zit te gieren hier hoe je het beschrevenπŸ˜‚

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik lig in een deuk, ik zie het al helemaal voor me, maar ben bang dat ik ook spugend over de reling zou hangen 🀒.
    Wat een leuk stadje is Monterey!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Whahaha heerlijk blog met weer lekker veel humor maar wat geweldig dat jullie walvissen hebben gezien. Heftig ritje over dat water maar gelukkig hebben de kauwgummetjes hun werk gedaan. Top dag weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een geweldige dag, zo bijzonder om die giganten in het wild te zien, wij hebben ook een tocht geboekt binnenkort. Ik hoop ook op veel moois! Dat was weer een topdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Met een big smile heb ik je verhaal gelezen. Heerlijk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat gaaf om ze in het wild te zien! Maar die boot, word al bijna zeeziek als ik je verslag lees haha.
    Topdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. haha, topverslag van een unieke belevenis! Geweldig!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Geweldig dat jullie de walvissen hebben gespot. Wat is het koud daar op het water he?! Bizar wat een verschil dat is. Maar het is wel beloont, mooie vinstaarten in de lucht. Heel bijzonder om dat van dichtbij te zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Super dat jullie walvissen gespot hebben, echt wel een een leuke ervaring.
    Geniet nog v/d vakantie πŸ‘πŸ»πŸ˜ƒ

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat geweldig!!! Super leuk verslag en wat een gave dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik moet weer zo lachen om je schrijfstijl πŸ˜‚πŸ˜‚ ! Maar wat een geweldige ervaring !!! Maar op zo'n ruige zee ... Pfff ... Maar je hebt de herinneringen !!

    BeantwoordenVerwijderen